Direktlänk till inlägg 4 december 2009
Indien flyttar in i köket ikväll
tre kycklingfiléer skurna i centimeter stora bitar
2 skivade gula lökar
2 cm riven färsk ingefära
3 hackade vitlöksklyftor
en stor nypa hel spiskummin
3 kardemummakapslar
2 röda habaneros finhackade (tänk på att styrkan sitter kvar på fingrarna)
lite tomatpuré
salt efter smak
några färska skurna tomater
färsk koriander
en msk Vindaloopasta för lite mer hetta
Fräs spiskumminen några sekunder i olja, tillsätt sedan löken och kycklingen.
Blanda sedan i övriga ingredienser och låt det puttra på svag värme i ca 40 minuter, rör sedan ner den färska tomaten och låt det puttra ett tag till, smak av och krydda på om det behövs.
Servera med basmatiris och en grönsallad toppad med färsk koriander.
Gillar du het mat så gillar du detta, det börjar redan att vattnas i munnen på mig!!
Har du fyra timmar över så kan du även svänga ihop en deg och baka Naanbröd
Denna rätt går även att göra med lammkött.........
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|